O nama

Udahnite život-osetite moć kiseonika

Nećemo pogrešiti ako kažemo da je ono što dobijete u našoj ustanovi najbitnija stvar na svetu.
Udahnite duboko i zadržite dah. Ako kojim slučajem niste znali šta je najbitnija stvar na svetu, verovatno Vam je palo na pamet već posle jednog minuta. Da, to je njegovo veličanstvo kiseonik!

Jedan san se ostvario-otvorena je O2 MEDICA Dr Markuš, specijalistička lekarska ordinacija iz oblasti hiperbarične medicine. Od prve ideje o osnivanju ordinacije prošlo je 15 godina. Godine rada i sticanja iskustva u brojnim ustanovama koje se bave podvodnom i hiperbaričnom medicinom, daju nam za pravo da kažemo da će naša ustanova biti pravo mesto gde će pacijenti dobiti uslugu na najvišem mogućem nivou, pre svega stučnom. Pridržavajući se svih standarda hiperbarične medicine nastojimo da pružimo najoptimalniji tretman za pacijente uz maksimalnu efikasnost kao i sigurnost tokom primene terapije. Svi tretmani se sprovode pod nadzorom naših lekara i osoblja koje je obučeno za upravljanje HBO sistemom i sprovođenje terapije. Prateći najnovije trendove i dostignuća u oblasti hiperbarične medicine, cilj nam je što efikasnije lečenja naših pacijenata.
Polje primene HBO terapije se konstantno širi i praktično da nema oblasti medicine u kojoj se ne primenjuje, te je saradnja sa kolegama različitih specijalnosti deo svakodnevnog rada u sklopu multidisciplinarnog pristupa lečenju. Napredna nega rana uz moderan i inovativan pristup, je segment gde takođe želimo svojim iskustvom i znanjem da pružimo pacijentima sa hroničnim ranama ono što im je neophodno. Medicina ronjenja, kao nešto iz čega je nastala hiperbarična medicina, je segment gde želimo da pružimo svoje usluge u vidu saveta, prevencije i lečenja.

Opuštajuće i mirno okruženje može imati značajnu ulogu u procesu lečenja. Zbog toga smo radili na stvaranju prijatnih uslova koji će pacijentima pružiti smanjenje nivoa stresa, počevši od obezbeđenog parkinga, prijatnog ambijenta, toplog i saosećajnog osoblja. Svaki aspekt je zamišljen da stvori umirujuću atmosferu pogodnu za stručno, profesionalno lečenje niza oboljenja kao i unapređenje opšteg psiho-fizičkog stanja. Kombinujući hiperbarični centar koji sadrži jednomesnu komoru i individualan pristup pacijentu, u mogućnosti smo da pružimo pacijentima adekvatnu terapiju u prijatnom ambijentu, gde je posvećenost njima maksimalna. Razumeli smo da je pored struke, koja je na prvom mestu, prijatno okruženje bez stresa sastavni deo procesa lečenja. Ulaskom u naš centar, pacijenti odmah primećuju koliko se razlikuje u odnosu na okruženje za lečenje koje su ranije mogli doživeti.
Kako napreduju istraživanja u oblasti hiperbarične medicine, raste i svest o primeni ove vrste terapije, ne samo kod pacijenata već i kod zdravih ljudi koji brinu o svom zdravlju. Shodno tome želimo i njima da pružimo poboljšanje kvaliteta života.

Naše vrednosti:

- Poštovanje naših pacijenata, saradnika i partnera
- Posvećenost, srtučnost i odgovornost osoblja
- Kvalitetna nega za svakog pacijenta
- Iskrenost i integritet svakog člana osoblja
- Sigurnost i bezbednost naših pacijenta
- Težnja izvrsnosti u onome što radimo i kako to radimo

Naša misija:

- Biti sigurna kuća za pacijente kojima je potrebna terapija hiperbarične okigenacije i lečenje hroničnih rana.
- Pružiti znanje, savet i preporuku iz oblasti medicine ronjenja, kako roniocima tako i kolegama.
- Unapređenje hiperbarične medicine kroz bavljenje naučno-istraživačkim radom.
- Želimo biti centar koji će pružiti edukaciju iz oblasti hiperbarične medicine, od formiranja, preko upravljanja HBO centrom, treninga i stručnih konsultacija.
- Naš primarni fokus je svakako sveukupno poboljšanje kvaliteta života naših pacijenata i njihovih porodica.

Reč osnivača:

”U svakoj ustanovi gde sam radio, trudio sam se da što više naučim. Radio sam u državnim i privatnim HBO centrima, sa jednomesnim i višemesnim komorama različitih proizvođača. Od svakog lekara, sestre i tehničara sa kojima sam radio, trudio sam se da nešto naučim. Svi su oni dali doprinos tome da danas hiperbaričnu medicinu mogu da sagledam sa svih aspekata. Sada želim da sve ono što je dobro, sve što sam naučio, primenim u ordinaciji O2 MEDICA Dr Markuš. Želim da implementiram sva pravila, procedure i protokole koji se odnose na lečenje pacijenata i organizaciju HBO centra, koji doprinose efikasnosti, adekvatnoj primeni terapije i bezbednosti pacijenata. Želim da ovo bude HBO centar koji će pružati usluge iz hiperbarične medicine na najvišem nivou, u skladu sa najboljim evropskim i svetskim preporukama i iskustvima. Moderna oprema, znanje i iskustvo, dobra organizacija, stručan i posvećen kadar, biće u funkciji pacijenta i njegovog ozdravljenja. Cilj je da O2 MEDICA Dr Markuš bude sigurna kuća za pacijente, mesto okupljanja i razmene iskustava sa kolegama u cilju što efikasnijeg lečenja.”